Arno wilde al heel vroeg de muziek in. Eerst wilde hij trompettist worden later trombonist. Op het conservatorium bleek de aanleg voor dirigeren. Hij studeerde aan het Alkmaars Conservatorium harmonie- en fanfaredirectie bij Jan Schaap en trombone bij Jaap Dekker. Daarna studeerde hij verder aan het conservatorium in Den Haag orkestdirectie bij Ed Spanjaard en Jac van Steen met als bijvak koordirectie bij Jan Boogaarts en Jos Vermunt.

In 1989 heeft Arno meegedaan aan de dirigentenwedstrijd van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade en is doorgedrongen tot de halve finale.

Ervaring heeft hij door de jaren heen opgedaan als dirigent onder andere bij het ASKO ensemble, Pete’s BigBand in Wormer, Harmonie Excelsior in Noord-Scharwoude, het Klein Vrouwenkoor Krommenie en enkele koren in Haarlem: Puisque tout passe, gemengd koor Viva voce en het Haarlems Theaterkoor.

Momenteel dirigeert hij drie verenigingen: het Bergens Symfonieorkest en het Helders KamerOrkest en het Alkmaars Senioren Symfonieorkest.

Als repetitor is hij werkzaam geweest bij het Noord-Hollands Jeugd Orkest, het Amsterdams Blazers Collectief, het VU orkest, Krashna Musica Delft, Haags Jeugd Orkest en diverse studentenorkesten in Utrecht.

Bijzondere projecten waren het dirigeren van de opera “Drebbel” van Kees Wieringa, “The West Side Story” op het Michaël College in Zaandijk, “Alma Mahler, bride of the wind” bij de Karavaan en de “Guido Variations” van Jan van Wijk. Ook de uitvoeringen van “The Messiah” van Händel en “Die Schöpfung” van Haydn met het Helders Kamerorkest en het samenwerken met topsolisten als Izhar Elias, Karin ten Cate en Maria Milstein zijn bijzondere momenten geweest.

Op trombone is hij met drie collega dirigent-trombonisten actief in trombonekwartet ‘Slide fever’.

Daarnaast besteedt hij steeds meer tijd aan componeren en arrangeren. Voorbeelden daarvan zijn te vinden op zijn eigen website: www.muziekstek.nl.