Zonder Vrienden is het leven minder mooi en dat geldt ook voor ons orkest

Het orkest bestaat uit ongeveer veertig enthousiaste musici onder de bevlogen leiding van dirigent Arno van Raaphorst. Elke zaterdagochtend repeteren we in hetStichting Zorgcentrum voor Ouderen “De Marke” te Bergen. In het voorjaar en in het najaar zijn er concerten.

Het orkest heeft bescheiden financiële middelen

Naast de contributie die de leden betalen, is er een kleine subsidie van de gemeente Bergen en zijn er inkomsten uit kaartverkoop voor de concerten. Als Vriend kunt u voor ons en voor ons publiek het verschil maken.

Alhoewel er in het orkest veel strijkstokken zijn, blijft er nergens wat aan hangen!

Met de bijdrage van de Vrienden wordt het mogelijk om alles net wat mooier te laten klinken:

  • Soms is het nodig voor een concert aan muzikanten “van buiten“ ondersteuning te vragen. Het orkest heeft bijvoorbeeld wel twee hoornisten en één trompettist, maar verder geen koperblazers;
  • Het orkest bouwt gestaag aan een uitdagend repertoire. Voor sommige concerten zijn dan wel extra repetities nodig;
  • Voor dit uitdagende en gevarieerde repertoire moeten we soms ook muziek bij een buitenlandse uitgever zien te krijgen (om te huren of te kopen);
  • Het BSO is er in de loop van de jaren in geslaagd een goede reputatie op te bouwen en het lukt steeds beter om solisten van hoog niveau aan ons te binden. Denk alleen al aan Maria Milstein die in 2017 de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs won. Zij speelde met ons orkest het vioolconcert van Mendelssohn en het 2e vioolconcert van Prokofiev;
  • Het orkest heeft een aantal eigen muziekinstrumenten die onderhoud en soms vervanging vragen.

Dit alles brengt natuurlijk wel kosten met zich mee. De bijdragen van Vrienden maakt het voor het orkest mogelijk om ook in de toekomst ambitieuze plannen en projecten te  maken en uit te voeren.

Kortom, de financiële steun van Vrienden kleurt het orkest en wordt bijzonder op prijs gesteld.

Als Vriend houden wij u per e-mail op de hoogte

Van komende concerten en van bijzondere projecten.

Het liefst zien wij u voor langere tijd als Vriend met een jaarlijkse bijdrage

Met € 30,- per jaar (gedurende 5 jaar), helpt u ons al op weg naar ons 30-jarig jubileum!Door te klikken op de knop “Doneren” geeft u toestemming om uw naam en e-mailadres in onze administratie te bewaren.

Wilt u meer weten over ons orkest of over de mogelijkheden ons te steunen? Mail dan naar info@bergenssymfonieorkest.nl of bel met Noor Wouterse 06-47852480.